Back to top

CfP: Antwerpen als Europese prentenfabriek

Het Forum BeeldDrukPapier (BildDruckPapier, resp. PicturePrintPaper) is een internationaal platform voor onderzoekers, museummedewerkers, verzamelaars en andere belangstellenden die zich bezig houden met volkskundige onderwerpen, in het bijzonder met populaire grafiek.

Het jaarlijkse congres wordt in 2019 van 2 tot 4 juni gehouden te Antwerpen, in samenwerking met het Rubenianum en het Ruusbroecgenootschap (Universiteit van Antwerpen). Het motto voor 2019 is: “Antwerpen als Europese prentenfabriek”.

De organisatie is op zoek naar sprekers voor dit congres. Mogelijke bijdragen kunnen gericht zijn op thema’s als boekillustraties, centsprenten, devotionalia, speelkaarten, strips, etc. Ook historische bijdragen over bepaalde uitgevers, collecties, prentgebruik en prenthandel zijn welkom. De duur van een presentatie is 20 minuten. De voertaal van inleidingen is Engels of Duits.

Heeft u belangstelling? Dan kunt u vóór 15 januari 2019 een abstract van maximaal één A4 (incl. kort CV) sturen aan: Bild-Druck-Papier@web.de.