Back to top

Congres en tentoonstelling: Bandenspanning (juni 2017)

Beste collega’s,

Op vrijdagnamiddag 16 juni vindt aan de Universiteit Antwerpen het congres ‘Bandenspanning: confrontaties met boekbanden’ plaats, georganiseerd door het Ruusbroecgenootschap, de Universiteitsbibliotheek en het Belgisch-Nederlands Boekbandengenootschap. Op dit congres zullen zes sprekers vanuit hun verschillende disciplines over hun omgang en ervaringen met de boekband spreken.

Het volledige programma en een link naar het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van het Ruusbroecgenootschap: https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/ruusbroecgenootschap/over-h... . Deelname is gratis, maar graag wel vooraf aanmelden.

Tevens kan van 7 juni tot en met 7 juli in de inkomhal van de Antwerpse Universiteitsbibliotheek de tentoonstelling ‘Bandenspanning: confrontaties tussen boekbanden’ worden bezocht. In deze tentoonstelling worden historische boekbanden uit de collecties van het Ruusbroecgenootschap en de Universiteitsbibliotheek samen met moderne banden van de studenten boekkunst van de Academie Berchem Beeldende Kunsten getoond. Ook mijn afstudeerwerk zal op deze tentoonstelling te bezichtigen zijn.

Uiteraard mag deze uitnodiging verspreid worden onder collega’s en andere geïnteresseerden.