Back to top

Miraeus Lectures seizoen 2020-2021

Door de evolutie van de coronapandemie is het niet mogelijk om op korte termijn de gebruikelijke Miræus Lectures te organiseren. Als alternatief voor de gebruikelijke lezingen in de Nottebohmzaal organiseert de Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis dit najaar twee online Miræus Lectures. Deze lezingen worden online beschikbaar gemaakt en kunnen op een moment naar keuze bekeken worden. Een week na het verschijnen van deze lezingen volgt een online vragensessie met de spreker.

30 september 2020 (vragensessie 7 oktober, 20-21u) • Alexander Soetaert (Katholieke Universiteit Leuven) • De heropleving van hagiografisch drukwerk in de Nederlanden en het Prinsbisdom Luik, ca. 1520–1600 • AbstractBekijk de lezing

2 december 2020 (vragensessie 9 december, 20-21u) • Goran Proot (Università degli Studi di Milano/Cultura Fonds, Dilbeek) • De typografische transitie van “renaissance” naar “barok” in de Officina Plantiniana, 1555–1670 • Abstract

De video’s zullen op 30 september en 2 december verschijnen op het YouTube-kanaal van de Miræus Lectures.
Voor de online vragensessie kan u inschrijven via dit formulier. Een aantal dagen voor de vragensessie ontvangt u per e-mail de link voor de videoconferentie.

De geannuleerde lezingen van maart en mei 2020 met internationale sprekers zullen later dit seizoen of in een volgend seizoen opnieuw worden ingepland.

 

De Miraeus Lectures zijn een initiatief van de Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis en genieten de steun van:

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Vereniging van Antwerpse Bibliofielen
Culturafonds

 

Brill Publishers

 

Tags: