Back to top

NBV Jubileumcongres en jubileumworkshop

Dit jaar bestaat de Nederlandse Boekhistorische Vereniging 25 jaar en dat vieren ze met een jubileumcongres op vrijdag 1 juni en een jubileumworkshop op zaterdag 2 juni.

Jubileumcongres op vrijdag 1 juni in de Vrije Universiteit (Amsterdam Zuid)

Op vrijdag 1 juni kijkt ze vooruit naar een veelbelovende boekhistorische toekomst. Het jubileumcongres wordt een tweeluik. Aan de ene kant schenken boekhistorici aandacht aan nieuwe digitale methoden en technieken, met de kansen en mogelijkheden die ze boekhistorisch onderzoek kunnen bieden. Aan de andere kant laten onderzoekers uit vernieuwende of verwante disciplines hun licht schijnen op de boekgeschiedenis: wat kunnen ze ons leren over onderzoeksvragen en -instrumenten die in de boekwetenschap nog niet, of te weinig, worden toegepast? Meer informatie vindt u hier.

Voorafgaand aan het congres vindt ook de jaarvergadering plaats. Aan het slot van het congres wordt het bijzondere 25e Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis gepresenteerd.

Jubileumworkshop op zaterdag 2 juni in het AGALab (Amsterdam Sloterdijk)

Op zaterdag 2 juni staan de deelnemers met de handen aan de persen! Ze ontwerpen en maken zelf een eigen jubileumdruk anno 2018. Ze gebruiken allerlei verschillende papier- en inktsoorten en andere materialen, en ze passen historische en moderne druktechnieken toe zoals hoogdruk, ets, zeefdruk en risografie. Dat alles onder begeleiding van zeer ervaren deskundigen van het Amsterdams Grafisch Atelier, dat zelf haar 60-jarig bestaan viert. Meer informatie vindt u hier.

Congres en workshop staan open voor leden en niet-leden van de NBV. De kosten voor het congres zijn € 15 voor NBV-leden, € 30 voor niet-leden en € 10 voor studenten. De workshop kost voor iedereen € 50. Deelnemers aan de workshop die ook deelnemen aan het congres krijgen € 10 korting.

Aanmelden kan met dit formulier.