Back to top

Nieuwsbrief mei

100 jaar Music-Hall

Van 7 tot 14 mei vindt in Antwerpen de Paul van Ostaijententoonstelling '100 jaar Music-Hall' plaats. Op twee locaties zullen unieke handschriften, brieven, eerste drukken, foto's, schilderijen, lino's en parafernalia te zien zijn uit het bezit van zestien verzamelaars. Het programma vindt u hier. Bij de tentoonstelling verschijnt ook een catalogus met een inleiding van Matthijs de Ridder.
De organisatie van het evenement ligt in handen van de Vereniging van Antwerpse Bibliofielen en het Paul van Ostaijengenootschap.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling drukt De Carbolineum Pers van Boris Rousseeuw Fini dat alles, een bibliofiele editie van een onbekende brief aan Van Ostaijen. Deze kan besteld worden met het bestelformulier.

 

Jaarvergadering Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis

Op 20 mei 2016 houdt de Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis haar jaarvergadering te Saint-Omer (Frankrijk).
Ook wie (nog) geen lid is van de VWB kan deelnemen aan het programma.
Voor leden is deelname aan de Jaarvergadering gratis. Het lidmaatschap van de VWB voor het jaar 2016 bedraagt €15, over te schrijven op dit rekeningnummer van de VWB: BE25 0635 8578 7785 (BIC: GKCCBEBB). Wie de Jaarvergadering wil bijwonen zonder lid te worden betaalt €20 op het vermelde rekeningnummer.
Inschrijven is om praktische redenen vereist. Gelieve u uiterlijk vóór maandag 16 mei 2016 aan te melden via het contactformulier (kies voor de categorie 'Secretariaat VWB') en aan te geven of u vegetarisch wil eten of bepaalde voedselallergieën heeft.

 

Agenda

Binnenland

7-14 mei 2016 • Tentoonstelling: 100 jaar Music-Hall • verschillende locaties (Antwerpen)

Buitenland

20 mei 2016 • Jaarvergadering Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis • Saint-Omer (Frankrijk)

9-10 juni 2016 • Congres: The politics of paper in the early modern world • Groningen (Nederland)

24-25 november 2016 • Congres: European Narrative Literature in the Early Period of Print • Universiteit Utrecht (Nederland)